Skip to main content

Unboxing video’s zijn een van de meest populaire trends op YouTube, TikTok en Instagram. Ze geven kijkers een blik achter de schermen, waarbij ze het product in de doos kijken dat ze net hebben gekocht. Het is ook een geweldige manier om onderzoek te doen voordat je echt iets koopt.

Een unboxing video laat zien wat er in de verpakking zit, hoe het product eruit ziet en de mogelijke functies van het product. Het is leuk om naar te kijken omdat mensen enthousiast worden over hun nieuwe aankoop. Klaar om als eerste uit te pakken?

Waarom zijn unboxing video’s zo belangrijk?

Als je een product wilt kopen, wil je weten wat het doet en of het iets is waar je blij mee bent. Een unboxing video maakt het mogelijk om de details van een product te zien voordat je besluit het te kopen. Zo kun je ervoor zorgen dat je geld besteed aan iets waarvan je weet dat het precies is wat je nodig hebt. In plaats van urenlang online onderzoek te doen, kan alles worden verzameld in slechts Ć©Ć©n unboxing video.

Unboxing video’s hebben een grote impact op klanten die artikelen online of in winkels kopen. Ze helpen de kopers om beter geĆÆnformeerde beslissingen te nemen over welk product ze willen proberen en waarom.

Door naar een unboxing video te kijken, kunnen mensen meer informatie achterhalen over eigenschappen die alleen ter plaatse zichtbaar zijn, zoals de grootte van het artikel, de materialen waaruit het is gemaakt, hoe alles er visueel uitziet en de verpakkingen van de artikelen. Dit kan kopers helpen om een betere beslissing te maken over wat ze kopen, en dus meer geld besparen.

Unboxing video’s als bron van informatie

Naast het entertainment aspect bieden deze video’s ook een schat aan informatie. Creators nemen de tijd om de verschillende kenmerken, functies en mogelijkheden van het product te bespreken terwijl ze het uitpakken. Dit stelt kijkers in staat om een goed beeld te krijgen van wat het product te bieden heeft en of het aan hun behoeften voldoet.

Daarnaast geven creators vaak hun eerlijke mening en feedback over het product, wat waardevol kan zijn bij het nemen van een aankoopbeslissing. Het is alsof je een persoonlijke aanbeveling krijgt van iemand die het product daadwerkelijk heeft gebruikt.

Een unboxing video heeft een impact op het koopgedrag van mogelijke klanten. Uit onderzoek is gebleken dat de consument vaak geneigd is om een product te kopen nadat ze er een unboxing video van hebben gezien.

Hoe maak je een unboxing video?

Allereerst moet je de juiste apparatuur hebben om een goede unboxing video te maken. Hiervoor is een HD-camera nodig die een hoog kwaliteit beeld opneemt en een microfoon voor helder geluid. Je wilt ook bepaalde accessoires zoals statieven, lichten of tafels gebruiken om het zichtbaar en duidelijk te maken. Het is ook belangrijk dat de unboxing video waarin artikelen worden getoond, wordt opgenomen in een rustige omgeving.

Vervolgens moet je de juiste verpakking openmaken, dit kan van alles zijn, van gadget tot cosmetica. Neem dan tijdens het uitpakken een paar shots van achtergrondinformatie over het product en maak gebruik van cutaway-shots die meer informatie geven over wat er in de doos zit. Vergeet niet om commentaar te geven terwijl je het product uitpakt, om kijkers een beter idee te geven van wat er in de doos zit.

Als laatste stap, voeg je alle shots samen in een video-editor zoals Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro. Voeg daarna wat muziek toe en sluit af met je mening over het product. Upload dan je unboxing video naar YouTube, TikTok of Instagram.

Hoe kan het dat unboxing video’s zo populair zijn geworden?

Unboxing video’s zijn populair geworden omdat mensen meer betrokken willen raken bij merken en producten. Mensen willen kunnen zien wat ze echt krijgen voordat ze het kopen, in plaats van dat er alleen maar verhalen verteld worden door de bedrijven. Door naar een unboxing video te kijken, krijgen mensen inzicht in hoe het product eruit ziet en welke functies ze hebben. Bovendien is het eenvoudig om te posten via platforms zoals YouTube, TikTok en Instagram.

Organisaties zien hier ook steeds meer het nut van in en maken gebruik van een unboxing video om hun producten te laten zien, door potentiƫle klanten voorbeelden te laten zien die enthousiast en betrokken zijn bij hun merk. Dit leidt meestal tot meer verkoop, waardoor het een win-win situatie is voor bedrijven en hun klanten.

De verschillende soorten unboxing video’s

Er zijn verschillende soorten unboxing video’s, afhankelijk van het product dat je aan het uitpakken bent. Sommige mensen maken gewoon een unboxing video waarin ze de doos openmaken en kijken wat erin zit. Anderen voegen humor of verrassingen toe door bijvoorbeeld een mysterie-doos te openen of gadgets in een draai geschikte machine uit te pakken.

Een normale unboxing video

Meestal gaat dit over producten zoals technologie, speelgoed en kleding. Maar er zijn ook video’s van andere soorten producten waarover weinig wordt gesproken, zoals bloemenabonnementen en kantoorbenodigdheden. Je kunt je afvragen hoe een bloem uit een doos zou ruiken, of hoeveel items in een set schrijfbenodigdheden zitten.

Een mystery box unboxing video

Mystery box unboxing video’s zijn een geweldige manier om de spanning te verhogen, doordat mensen nooit weten wat er in de doos zit. De verpakking waarin de mystery box is verpakt, speelt hierin een grote rol.

Sommige bedrijven bieden mysterie-dozen aan met verschillende artikelen of accessoires, waaronder sommige die ze nog nooit hebben gezien. Dit is een populaire categorie omdat je elke keer weer iets nieuws kunt ontdekken en genieten van een goede surprise.

De unboxing video verslaving

Een unboxing video kijken kan heel verslavend zijn. De geheimzinnige inhoud van de verpakking wordt vaak geleidelijk onthuld en het is fascinerend om te zien hoe creatief de consument is in zo’n video. Bovendien bieden ze veel informatie over producten, waardoor je een goed beeld krijgt voordat je iets koopt.

Een unboxing challenge video

Unboxing challenge video’s zijn perfect voor degenen die het beste uit hun unboxing ervaring willen halen. In dit geval, krijgen twee of meer personen een doos met items en moeten ze deze zo snel mogelijk uitpakken om te zien wie de eerste is. Het verrassingselement van het uitpakken van een mystery box, wordt gecombineerd met competitieve elementen waardoor iedereen enthousiast blijft.

De unboxing video als marketingstrategie

Een unboxing video is een uitstekende manier om bedrijven te helpen bij het vergroten van hun naamsbekendheid en betrokkenheid bij klanten, omdat ze een interactieve ervaring creƫren. Product vertoningen in een unboxingvideo brengt de product details over op de kijkers en geven hen een beter beeld van wat ze kunnen verwachten als ze het product aanschaffen. Een unboxing video is goed voor de merkbekendheid doordat potentiƫle klanten die nieuwsgierig zijn naar producten helpen om meer te weten te komen over het merk.

Merkbekendheid en exposure

Een simpele video kan mensen helpen om meer te weten te komen over producten voordat ze deze aanschaffen, waardoor het eenvoudiger is voor bedrijven om hun merkbekendheid en exposure te vergroten. Dit stelt bedrijven in staat om zichzelf op een positieve manier te presenteren wanneer toekomstige klanten informatie zoeken over hun product. Zo’n video kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen in een merk door de betrokkenheid van klantentevredenheid te vergroten.

Productdemonstratie

Unboxing video’s laten bedrijven zien hoe hun product werkt en waarom het de moeite waard is om te kopen. Het geeft klanten een goed idee van wat ze kunnen verwachten als ze besluiten het aan te schaffen, wat altijd een voordeel is voor bedrijven. Ook valt op dat er bij een productdemonstratie ook vaak gebruik wordt gemaakt van een kortingscode. Onderzoek heeft ook aangetoond dat consumenten die een unboxing video bekijken twee keer zo veel geneigd zijn om een product te kopen dan degene die niet een unboxing video heeft bekeken.

Consumentenervaring delen

Deze video’s bieden klanten de mogelijkheid om hun ervaring met artikelen te delen. Dit helpt toekomstige klanten bij het maken van een bewuste beslissing over welk product ze zouden moeten kopen, omdat ze meer informatie over het product krijgen dan alleen wat er op de verpakking staat, een video als deze wordt vaak gemaakt door influencers omdat ze een groot bereik hebben. Dit helpt bedrijven om uiteindelijk een betere consumentenervaring te creĆ«ren met hun product en diensten.

Sociale bewijskracht

Unboxing video’s bouwen sociaal bewijs op voor een product door klanten te laten zien hoe anderen het gebruiken. Het is uitgegroeid tot een populaire manier om bedrijven te helpen hun merk naamsbekendheid te verhogen en de betrokkenheid bij klanten te vergroten, zodat ze meer mensen bereiken met hun marketingboodschap.

Conclusie

Unboxing video’s een belangrijk en populair fenomeen op platforms zoals YouTube, TikTok en Instagram. Ze bieden kijkers de mogelijkheid om producten te bekijken voordat ze ze kopen, waardoor ze beter geĆÆnformeerde beslissingen kunnen nemen en mogelijk geld kunnen besparen.

Het maken van een unboxing video vereist de juiste apparatuur en een rustige omgeving om op te nemen. Door het posten van een unboxing video op social media, zoals Youtube, kunnen mensen meer betrokken raken bij merken en artikelen.

Organisaties maken ook gebruik van video’s als marketingstrategie om hun producten te tonen en de betrokkenheid van klanten te vergroten. Er zijn verschillende soorten video’s, voorbeelden hiervan zijn normale unboxing video’s, mystery box unboxing video’s, unboxing challenge video’s en meer.

Verpakkingen spelen een belangrijke rol bij de unboxing ervaring en kunnen bijdragen aan het enthousiasme en de waarde die consumenten ervaren tijdens het uitpakken van artikelen. Al met al bieden deze video’s een interactieve en informatieve ervaring voor alle kijkers.

Leave a Reply