Skip to main content

User Generated Content is content gemaakt door de gebruiker, jouw klant. Bijvoorbeeld in de vorm van een review, foto’s met het product, of een video waarin een klant vertelt over een aankoop die hij gedaan heeft.

Door echte beelden en de stem van je klanten te gebruiken in videoadvertenties en website content, komt de boodschap van jouw merk betrouwbaar over en boost je het aantal verkopen. En dat is precies waar we jouw merk bij gaan helpen!

De voordelen van User Generated Content

UGC kan een kosteneffectieve manier van contentmarketing zijn om een product of dienst te promoten, omdat het echte gebruikers laat zien die op een authentieke manier jouw klant overtuigen. De cijfers liegen er niet om: 92% van de gebruikers vertrouwd UGC meer dan traditionele advertenties!

Meer conversie en inzicht

Voor bureaus en bedrijven kan UGC helpen meer leads te genereren en conversie te optimaliseren voor het bedrijf of product. Bovendien biedt UGC een kans voor bedrijven om het sentiment van klanten ten aanzien van een product of dienst te volgen, waardoor bedrijven verbeterpunten kunnen vaststellen om de betrokkenheid en het conversie ratio te vergroten.

Geloofwaardigheid

Door zijn klantenbestand te gebruiken om content over het product te maken, wint een bedrijf geloofwaardigheid en vertrouwen van potentiële klanten door social proof. Dit soort content heeft ook het voordeel dat het zeer relateerbaar is, omdat het gemaakt is door ‘gewone’ mensen met hun eigen ervaringen.

Groter publiek

Contentmarketing heeft ook een positieve invloed op het bereiken van een groter publiek voor bureaus en bedrijven, omdat de inhoud gemakkelijk kan worden gedeeld op meerdere social media platforms.

Denk bijvoorbeeld aan posts in instagram stories waarin de maker een vermelding maakt naar een item of bedrijf. Die posts kunnen op hun beurt ook weer door andere gebruikers worden gedeeld waardoor deze contentstrategie grote impact kan hebben.

Customer journey

Dit is het pad dat een klant aflegt op zijn weg naar de aankoop van een product of dienst. Een goed traject is een essentieel onderdeel van het succes van elk bedrijf, omdat het bedrijven in staat stelt te begrijpen hoe de klant zich door hun verkooptrechter beweegt en met welke typen content ze zich bezighouden.

Dit klanttraject omvat doorgaans stappen zoals het onderzoeken van een bedrijf om meer te weten te komen over zijn producten en diensten, vergelijkingen maken met andere bedrijven, informatie inwinnen uit klantbeoordelingen en berichten op sociale media, een daadwerkelijke aankoopbeslissing nemen en de follow-up met feedback na de aankoop. UGC is onderdeel van de customer journey en helpt jouw klant om een aankoopbeslissing te maken.

Voortgang bijhouden

Data is belangrijk voor een goede UGC campagne. A/B testing en mapping zijn van grote waarde omdat ze de uiteindelijke kosten per verkoop omlaag helpen. Mapping is het volgen en visualiseren van de voortgang van een klant bij elke stap in zijn traject. Dit helpt bedrijven bij het identificeren van mogelijkheden om de klantervaring te verbeteren, zoals het optimaliseren van website-inhoud of het lanceren van marketingcampagnes op belangrijke punten in het pad van de klant naar aankoop.

Door het klanttraject te begrijpen, kunnen bedrijven hun strategie voor user generated content afstemmen op de behoeften van hun klanten.

Gebruik van UGC bij bedrijven en agencies

Bedrijven en agencies kunnen op verschillende manieren profiteren van het gebruik van user generated content.

Bedrijven

Bedrijven kunnen UGC gebruiken om vertrouwen te wekken bij mogelijke klanten, door inhoud te delen die de eigen ervaring van de klant met de producten laat zien. Dit soort content is vaak meer relateerbaar en geloofwaardiger dan traditionele advertenties.

Bedrijven kunnen UGC ook gebruiken om inzicht te krijgen in de voorkeuren en het gedrag van de consument, zodat ze kunnen vaststellen waar verbeteringen mogelijk zijn in de klantervaring.

Bureaus

Bureaus kunnen UGC gebruiken om campagnes op te zetten die gericht zijn op specifieke doelgroepen en merkherkenning opbouwen. Deze content heeft een groot bereik, zodat bureaus nichemarkten of demografische groepen kunnen aanboren die met traditionele reclamemethoden misschien niet worden bereikt. Bureaus kunnen UGC ook gebruiken om hun werk onder de aandacht te brengen van toekomstige klanten.

Wat doet Storyboosters?

Bij Storyboosters helpen we bedrijven of bureaus hun klanten beter te bereiken door content te creëren die bij hen aansluit. Onze datagedreven aanpak zorgt voor een significante stijging in return on ad spend (ROAS) en conversie ten opzichte van traditionele advertentiemethoden.

Samenwerkingen

Storyboosters heeft met verschillende bedrijven samengewerkt om hen te helpen UGC te gebruiken en succesvolle campagnes op te zetten. Van grote organisaties tot startups, UGC kan op vele manieren helpen bij het bereiken van je doelgroep.

Conclusie

Kortom, User Generated Content kan een krachtig marketinginstrument zijn voor bedrijven en bureaus die op zoek zijn naar betrokkenheid bij hun doelgroep en meer belangstelling willen wekken voor hun product of dienst. Door de kracht van UGC te benutten, kunnen bedrijven meer klanten bereiken en betrouwbare relaties met hen aangaan. Bovendien kan een gerichte contentstrategie bureaus helpen hun reputatie op te bouwen en meer klanten aan te trekken.

In 1 zin: Voor je klanten geeft de ervaring van andere gebruikers ‘social proof’ dat het product of de dienst ook bij hen zelf zal bevallen, omdat zij zich relateren tot medegebruikers. Dit zorgt sneller voor een aankoopintentie dan traditionele media aangezien UGC als authentieker wordt gezien.

Boek nu een vrijblijvende strategiesessie en ontdek wat UGC voor jouw bedrijf kan betekenen.

Leave a Reply